VADREGÉNYES SKÓCIA - SKYE SZIGET 2.

VADREGÉNYES SKÓCIA - SKYE SZIGET 2.

 

A vad záporok áztatta, szél tépázta, ködbe burkolózó félezernyi sziget és zátony körül néha valószerűtlen, már-már trópusi kékben ragyog a víz, majd egyetlen nap alatt megváltozik minden, s ijesztő acélszürkébe fordul, fehér tajtékot okádó, bömbölő szörnyeteggé válik az óceán – EZ ITT A HEBRIDÁK.”

 

img_4067_2.jpg

 

img_4072.jpg

 

img_4078.jpg

 

img_4081.jpg

 

Az Old Man of Storr a Skye-sziget északi részén található a Trotternish területen. Gyönyörű tájról híres ez a hely, mely népszerű hotspot a hegymászóknak, a sétálóknak és a fotósoknak. Ez a leghíresebb séta a szigeten és határozottan a legforgalmasabb is. Az "Old Man" egy nagy sziklacsúcs, amely magasan áll és évszázadokon át segítette a hajók tájékozódását.

 The Old Man of Storr is situated in the north of the Isle of Skye in the Trotternish area. Famous for its maginficent scenery and views, it is a popular hotspot for hikers, hill walkers and photographers.This is properly the most famous walk on the Island and definitely the busiest. The ‘Old Man’ is a large pinnacle of rock that stands high and it helped to navigate ships for centuries.

 

img_4137.jpg

 

img_4144.jpg

 

img_4145.jpg

 

img_4241.jpg

 

 

 A Neist Point a Skye sziget legnyugatibb pontja, Glendale település közelében, kiváló kilátást nyújt a Moonen-öbölre és a Nyugati-szigetekre. Az ösvény meglehetősen meredek, 2,2 km távolságot foglal magában. Az útról lenyűgöző kilátás nyílik a magas sziklákra, közkedvelt hely a tájkép fotózás céljából. 

The most westerly point on the Isle of Skye, near the township of Glendale, giving excellent views over Moonen-Bay and Westrern Isles. The path is quite steep at times, it covers a distance of 2,2 km. From the path you will se stunning views of the high cliffs, this is a popular place for landscape photography.

 

img_4258.jpg

 

img_4266.jpg

 

img_4268.jpg

 

img_4286.jpg